Sedlčany 3. - 4.10.2009

Závod měl nejen pro diváky bohatý doprovodný program, ale hlavní show dělali komentátoři Ráca a Máca, známí hlavně z Rallyecrossu. Jejich strhující komentář se musí zažít...

Na náš domácí závod jsme se chtěli co nejlépe připravit a proto jsme hned po Přibicích odvezli auto na úpravu řídící jednotky, ale bohužel ani po měsíci se chip nepodařil a tak jsme museli opět jet na sériovou řídící jednotku. Hlavní změnou tedy bylo upravené zadní zavěšení.

Technická přejímka proběhla bez problému a byly nám odškrtnuty všechny drobné nedostatky z předešlých závodů, nyní tedy máme "čistý štít" (sportovní průkaz). V divizi D1+5 startovalo 13 jezdců.

V sobotu ráno panovala v teamu velmi dobrá nálada. Petrův doprovodný vůz byl přestavěn na kuchyň a on ihned jmenován kuchařem :) Párky ohřál dobře...

Trénink

Na prvním "měřáku" jsme ještě zkoušeli jednu mapu řídící jednotky, ale jenom to prskalo a škytalo, takže na druhý trénink se nasadila sériová mapa a už to šlo. Zlepšení o 3 vteřiny na kolo hovoří za vše. Jelikož jsme věděli, že výkon není dostatečný pořídili jsme užší gumy 175/65/15 Fedima, aby jsme ulehčili motoru a bylo to docela znát.

1. rozjížďka - 5.místo

V Sedlčanech máme z Trabantů najetou hlavně rallyecrossovou variantu. Autokrosovou jsme jeli asi 2x, ale i to hodně pomohlo. Nicméně se stále učím jezdit s novým autem.

2. rozjížďka - 4.místo

Docela to fungovalo, podařilo se mi i odstartovat, takže spokojenost. Navíc to vypadalo na jistou účast ve finále. Zkusili jsme trochu přenastavit tlumiče, ale nakonec jsme se vrátili na původní hodnoty.

Na Sedlčany nám přibyl navíc 1 začínající mechanik malý Péťa a docela mu to šlo, takže pokud nebude mít vysoké nároky, můžete ho v budoucnu u nás vidět.

2. část >>>