Poříčí nad Sázavou 25.-26.7.2009

<<< 1.část

Výměna těhlice

3. rozjížďka

Tentokrát jsem za to zkusil vzít na rovinkách a v zatáčkách moc netahat, bylo z toho 3.místo. Konečně se nevyskytl žádný problém a tak jsme opět vše zkontrolovali a připravili na finále. Tentokrát byl dokonce čas i auto umýt.

Finále

Do finále jsme postoupili z devátého místa. Taktika vyhnout se možné kolizi v prvním kole slavila úspěch, auto drželo a dokončil jsem své první velké finále na 5.místě celkově a 4.místě ve třídě D5! Auto celé, super výsledek, co víc si přát...

Po projetí cíle jsem byl ještě s jedním vozidlem odvelen na technickou kontrolu, kde proběhlo mimo jiné vážení. Hodnota 1272 kg i s jezdcem je bohatě nad stanovený limit 1240 kg. Máme tedy 32 kg rezervu se kterou můžeme pracovat. Žádné nesrovnalosti nebyly a nejsou, takže vše bylo v pořádku.

Trať vydržela až do finále v celkem dobrém stavu a je vidět, že se pořadatelé opravdu snažili. Z Poříčí jsme si tedy odvezli prvních 12 mistrovských bodů do D1 a 13 bodů do třídy D5.

Poděkování

Velký dík patří klukům bez kterých bych závod neodjel - šéfmechanik Pavel Skalický, mechanici Roman Křivonoska, Zdeněk Burian a Lukáš Troníček. Do třetí rozjížďky se opravdu nezastavili.
Za půjčení nářadí, které jsme neměli sebou děkuji teamu Míry Neumanna.

Na závodě se aktivně podíleli i bývalí trabantcrosaři Jan Piňda Růžička (řazení aut na startu), Michal Dvořák (řazení aut před startem) a Míra Brunclík (traťák na stanovišti).

Za foto díky Zdeňkovi a Iloně "Burianové" - fotogalerie 1, Břéťovi Kubíkovi a jeho mechanikovi Martinovi - fotogalerie 2.

Na závěr děkujeme kamarádům, přátelům a divákům za podporu, kterou jste nám v depu dávali najevo. Bylo ji zapotřebí. Díky moc :-)