Hobbycross Sedlčany 27.12.09

Hned na začátek uvádím, že výhradním majitelem Opelu Astra 2,0 GSi je náš šéfmechanik Pavel Skalický, já tedy Vlastimil Burian jsem se rád ujal postu mechanika. Na závody jsme se chystali velmi pečlivě, jak jste mohli vidět minule při stavbě auta. Jediné, co neproběhlo z důvodu nepřízně počasí, byla testovací jízda. Auto z přívěsu sjelo rovnou do garáže a proběhla pouze zkouška řazení, sepnutí sahar a podobně, ale vše pouze na dílně.

To se bohužel projevilo už v tréninku a problém se v podstatě pořád zhoršoval a nám se nepodařilo zjistit závadu. Proběhla několikrát výměna svíček, kabeláže ke svíčkám a cívce, demontáž tlumiče výfuku,... Vždy to vypadalo celkem dobře, ale po odjetí zhruba 2 kol začal motor mít mírně řečeno hodně nepravidelný chod. Nakonec jsme zjistili, že vždy po odpojení baterky se pravděpodobně vymaže z paměti řídící jednotky nám dosud neznámá závada a pak to zase chvilku jede. Nicméně doba provozu se neustále zkracovala a tak jsme radši auto v polovině závodu odstavili, aby nedošlo k vážnější poruše a taky nás už to přestávalo bavit.

Minialbum

Kompletní fotogalerie zde - http://www.rajce.net/a2963795

Pěkné a vyrovnané souboje jsme dokoukali a střádali plány na další závod. Závody jedou úplně sériová auta, která se pouze odstrojí od světel, interiéru, apod a jede se. Rám je dobrovolný a kdo začne demolovat ostatní, prostě pořadatel příště jednoduše nepustí do závodu. Za pomoc v depu ještě děkujeme mechanikům Petrovi Petřinovi a jeho synovi Péťovi Petřinovi mladšímu, který se pomalu stává součástí teamu. V počasí kolem bodu mrazu přišla velmi vhod i kávička dovezená Pavlovou mámou. Vše máme tedy opět vychytané, příště už tedy jen maličkost - funkční auto...

Videa ze závodu
Trénink (plná velikost) 1.rozjížďka (plná velikost)

Další závod by se měl jet v sobotu 23.1.2010 opět v sedlčanské kotlině.