Poříčí nad Sázavou 21.-22.07.2012
5. závod MČR

Trénink

V měřeném tréninku se docela dařilo a podařila se vyjet první řada v první rozjížďce. Vše docela fungovalo i večer bylo místo v depu, což nebývá poslední dobou pravidlem.

1.rozjížďka

Po startu jsem jel na čtvrtém místě a jelikož je dobrá snaha omezit v této třídě kontakty na minimum, hledal jsem správné místo na bezpečné předjetí, což se nakonec podařilo a v cíli bylo 3. místo.

2. rozjížďka

Opět tedy start z první řady a zase boj o třetí místo. Tentokrát jsem se na něj dostal v průběhu jízdy. Nějak mám problémy odstartovat ideálně. Bohužel v posledním kole byla jízda přerušena, kvůli dvojité kolostřešní kombinaci a následovalo opakování, ale třetí místo v cíli se nezměnilo.

3. rozjíďka

Konečně se povedl i start a držel jsem se Šlechty a Ducháčka. Ještě na ně málo chybí, ale na další závod už budu mít konečně ukazatel zařazené rychlosti a pak už se nebudu mít na co vymlouvat. Opravdu je, ale docela problém správně z pětky nebo šestky odřadit na dvojku nebo trojku. Tam si myslím je největší časová ztráta.

Finále

Na finále docela dobrá výchozí pozice, druhá řada uprostřed. Vnitřek v a po první zatáčce byl docela natěsno a tak jsem bojoval někde kolem šestého sedmého místa. Sláva Ducháček se přetočil ve sjezdu z kopce a já jsem dál tlačil z šestého místa na Rezka. Nakonec se v posledním kole objevilo místo uvnitř a ve vracáku nahoru do kopce se podjetí podařilo.

Byl to opravdu pěkný boj a závody mě moc bavily. Vůbec jsem nevěděl na jaké pozici jsem, ale krásně jsme si zazávodili.

 

Video - poprvé i rozhovor pro ČT4 :)

Na závěr opět poděkování za přípravu a pomoc při závodech Pavlovi Skalickému a Karlovi Nájemníkovi, bez nich by to opravdu nešlo a doufám, že to spolu vydržíme ještě spoustu sezón :-)

 

Foto: Pavel Skalický, kartcross.cz, autokrosar.cz, mediasport.cz, mkfoto.cz

Text: Vlastimil Burian