Přerov 16.-17.6.2012
4. závod MČR

Tentokrát jsme nestihli náš obvyklí příjezd o půlnoci, ale měli jsme hodinu zpoždění. Na našem místě stál autobus Svobody, takže klasika, naštvání hned po příjezdu... Ale postavili jsme se na naše loňské místo naproti Petrovi Bartošovi a dali jsme se do stavění našeho nového nůžkového rozkládacího stanu. Je to opravdu super, místo třídění a skládání trubek :) Během cesty se kluci ptali jestli jsem si nezapomněl závodní boty, protože na loňský Přerov mi je půjčoval Petr Bartoš, ale od 4-násobného mistra byly moc rychlé a ve třetí rundě jsem dal 2 kotrmelce (na něco se to svést musí...). Potom jsem vyfasoval ke jménu finskou přezdívku Kutulainen, ale ta odjela s Fábií do Anglie.

Tréninky

První se docela povedl dojel jsem třetí, ale špička nasadila suché gumy, což díky nakropení tratě nebylo zrovna rozumné. Na druhý měřák už nasadili všichni hrabky a tuto pozici jsem již neustál.

Rozjížďky

První jízdu jsem se díky prašnému startu i trati pohyboval někde kolem sedmého místa, ale v půlce posledního kola mi praskl vnější kloub pravé poloosy. Do cíle jsem nakonec dojel, ale vzadu. Vyměnil se zároveň i druhý vnější kloub, pro jistotu. No a mezitím co jsme s Karlem opravovali, chystal Pavel večeři. Na jeho karbanátky nemá ani slavný Pohlreich :)

Druhá jízda byla ještě horší než první. Po průjezdu cílem prvního kola praskl pro změnu vnitřní kloub na levé straně. No byli jsme z toho opravdu nadšení, takže opět poloosy rozebrat a pro jistotu vyměnit oba vnitřní klouby. Třetí jízda tedy znamenala start z poslední řady. Docela se mi dařilo a dojel jsem na pátém místě.

Finále

Na start jsem šel po technických závadách až do třetí řady. Zvolil jsem pravou stranu a ukázalo se to, jako správné. Start se třikrát opakoval, protože dvakrát skončil jeden kart v kotrmelcích v první zatáčce. Pekelně jsem se soustředil a start vyšel vždy perfektně a v první zatáčce jsem byl z třetí řady vždy čtvrtý.

Ve druhém kole, ale druhý jezdec Sláva Ducháček chytil díru a zůstal kolmo ke svodidlům. Takže jsem se bez boje dostal na třetí místo.

Ale zvolil jsem špatnou taktiku a místo snahy předjet druhého jsem se soustředil na udržení třetí pozice. Jiří Rezek se na mě dotáhl a já začal dělat chyby. V půlce posledního kola nahoře po skoku jsem si nepohlídal vnitřek a rázem jsem byl čtvrtý. V cíli nás dělilo pouhých 0,4s.

Byl jsem na sebe dost naštvaný a kluci na mě také. Náš první závod v Pace bylo 5.místo, teď 4.místo, takže doufáme, že se příští závod v Poříčí opět o jedno místo posuneme :)

Video ze závodu je v sekci VIDEO >>>

Foto: Pavel Skalický, kartcross.cz, autokrosar.cz, mediasport.cz, mkfoto.cz

Text: Vlastimil Burian