Poříčí nad Sázavou 3.9.2011
Kosice cup

Do Poříčí jsme jeli z několika důvodů. Hlavně jsem chtěl, aby se šéfmechanik Skalda svezl pořádně v naší Fábii, protože si to rozhodně zaslouží. Dále jsme si chtěli vyzkoušet nové poloosy od legendy a našeho nejúspěšnějšího autokrosaře Petra Bartoše a zároveň ukázat naše auto, které je na prodej ve stále velmi populárním a dobře organizovaném seriálu Kosice Cup, kterého jsme se v minulosti účastnili.

Závody jsou jednodenní a vše se stíhalo v pohodě. Pavel to sice nepřiznal, ale před tréninkem byl opravdu nervózní.

Před tréninkem jsem mu důrazně domlouval ať nejdříve jede pomalu a potom postupně zrychluje. Naštěstí se držel pokynů a ke konci to už bylo pěkné. Nicméně, když vylezl po tréninku z auta, říkal - "To je strašný, jak to jede!" Ono to opravdu jede, když se pořádně zatáhne a podrží se motor v otáčkách... No prostě vylezl z auta, sedl si na vlek a rozdýchával to asi 10 minut a 2 cigára :)

Na startu ze třetí řady jsem mu poradil ať vytočí na maximum jedničku a pak podrží až do první zatáčky dvojku. Povedlo se a byl druhý za Rosťou Hilse s Imprezou, který je náš konkurent v MČR a před BMW Standy Horáčka, se kterým jel někdo jiný. Začal se sžívat s autem, pěkně to vodil bokem v zatáčkách a dokonce to na Subaru zkoušel. Ostatní byli daleko vzadu...

Bohužel došlo k závadě na převodovce a protože nám nešlo o body, rozhodli jsme se jí pošetřit, takže jsme nemohli jet finále a auto raději naložili. V neděli se vyndala převodovka ven a odvezla na kontrolu, takže pro případného nového majitele bude vše ve 100% kondici.

Na závodech byla i oblíbená, našlapaná a stále velmi dobře obsazená třída Trabant!