Vyhlášení Autocrossu Zóny Střední Evropy
20.11.2010 - Krakow (Polsko)

K příjemným povinnostem na konci veleúspěšné sezóny patří převzetí cen. Ceremoniál seriálu CEZ (Central Europe Zone) proběhl v polském Krakowě ve čtyřhvězdičkovém hotelu, kde bylo vše perfektně připraveno, jak můžete vidět z fotek. Přítomen byl i prezident Mezinárodní automobilové federace FIA Jean Todt, dále samozřejmě všichni z polského autoklubu PZM (Polski Zwiazek Motorowy), který slavil 60 let svého působení a také zástupci všech zemí Zóny Střední Evropy. Kromě blahopřání k letošní sezóně jsme se mimo jiné dozvěděli, že příští vyhlašování CEZ tj. 2011 bude v Sarajevu (Bosna a Hercegovina), to je informace pro ty, kdo se budou příští sezónu chtít poprat o nejvyšší stupně.

Umístili jsme se na druhém místě v celkovém pořadí divize TAX, jak jistě víte, mezi dvěma jezdci se Slovenska. Trofej je vyrobena ze skla v podobě volantu - loga CEZ. Samozřejmě jsem si nedal ujít příležitost vyfotit se s krásnými dívkami, na mechaniky zbylo závodní BMW X5, které se účastní dakarských závodů.

Menu - hned u vstupu jsme dostali aperitiv - skleničku sektu, dále předkrm - marinované kuřecí plátky, krémovou polévku, potom proběhlo vlastní vyhlašování všech kategorií, následovalo hlavní jídlo - roláda s přílohou a na závěr desert - jablečný koláč s vanilkou a zmrzlinou. Všeho bylo tak akorát, neprobíhalo obžerství, jako v Humpolci :)

V divizi čtyřlitrů byl druhý Jaroslav Hošek, v juniorkách Jakub Kubíček rovněž na druhém místě. Všichni češi na bedně v autokrosových třídách, tedy získali za sezónu 2010 2.místo.

Kompletní fotogalerie - ZDE