Poříčí nad Sázavou 24. - 25.7.2010

Předpověď počasí se bohužel potvrdila a už v pátek hodně pršelo, déšť naštěstí v sobotu ustál, ale objevovaly se různé přeháňky. Stav trati tomu bohužel odpovídal. Na trati bylo v sobotu hodně bláta, ale podklad byl tvrdý a bylo znát, že pořadatelé pečlivě válcovali i před závody. Jelikož se jel závod zároveň i jako zóna střední Evropy dorazilo na závod přes 100 startujících, což je jistě obdivuhodný počet. Časový harmonogram se docela držel a v neděli byl i čas na exhibici freestylového motocrossaře Petr "Pilníka" Piláta, který vyšvihl hned několik backflipů (salta vzad s různými triky).

V divizi D1+5 startovalo celkem 14 aut, což je nejvíce v sezóně, z toho 3 slovenští závodníci. V sobotu ráno panovala v našem teamu ještě dobrá nálada, která se ale změnila hned ve druhém měřeném tréninku, kdy se nahoře na kopci zlomila pravá zadní těhlice a nezbylo než auto dole pod kopcem odstavit. Škody byly značné - kromě těhlice i  uražená nádobka tlumiče, poloosa a ohnuté rameno. Celý team mechaniků makal naplno a vše se stihlo vyměnit a opravit. V první rozjížďce vše vydrželo a tak se pouze zkontrolovalo auto. Večer byl tedy i čas posedět se soupeři.

Druhá rozjížďka v neděli ráno nás opět vyvedla z dobré nálady, protože v posledním kole praskla pravá přední poloosa, v místě uchycení manžety venkovního kloubu poloosy. Nicméně rozjížďku jsem dokončil i když mě těsně před cílem předjel Jirka Bret, který jel na 3 válce...

Ve třetí rozjížďce jsem sváděl souboj se Standou Horáčkem s BMW, který na tento závod nasadil nový motor. Souboj to byl velmi těsný, ale ke konci mělo Bmw poruchu a jen těsně jsem se mu vyhnul.

Do finále jsem nastupoval z pátého místa, takže ze druhé řady. Hned po startu měl kontakt Ján Beckert (SK) s Bořivojem Kořínkem a já jsem se dostal na třetí místo za Petra Svobodu a Jana Brožka. Držel jsem si třetí místo a nikdo mě přímo neohrožoval. V předposledním kole mi, ale zase praskla pravá přední poloosa a tak jsem závod pouze dokroužil na 5.místě. V naší třídě D5 jsem byl na třetím místě, ale mohlo to být mnohem lepší, hlavně v celkovém pořadí, kde jsme nyní na průběžném snovém druhém místě.

Nicméně nás čekají 2 závody, za 14 dní v Přibicích a poslední závod v domácích Sedlčanech, tedy ještě spousta bodů, takže je vše otevřené.

Děkujeme všem divákům, kteří nás navštívili v depu a za jejich podporu na trati. Já jsem jsem moc vděčný našemu teamu mechaniků - Pavlovi Skalickému, Karlovi Nájemníkovi a Tomášovi Durdilovi, kteří si tento závod opravdu mákli a dokázali, že do Mistrovství ČR právem patří. Bez nich bych se finálové jízdy určitě neúčastnil.

Foto: Karel Nájemník

Kompletní fotogalerie - http://www.rajce.net/a3732059